Svinjski ragu s povrćem

Video zid / Recepti

Jednostavan recept za pripremu svinjskog ragua s povrćem.
Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do dva sata.

Upute za pripremu:
Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni. Zatim dodamo Konšervu - dvostruki koncentrat rajčice Zdravo za gotovo, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat.

Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta. Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta. Kad je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.

Dobar tek!

Podijeli na društvenim mrežama

Podijeli link

Koristite link za podjelu na društvene mreže

Podijeli s prijateljem

Molim prijava poslati ovo video e-mailom!

Objavi komentar sa adresom e-maila (potvrda e-maila je potrebna za objavu komentara na web stranici) ili molim prijava objaviti komentar

Jednostavan recept za pripremu svinjskog ragua s povrćem.

Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do dva sata.

Upute:

Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni. Zatim dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat. Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta. Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta. Kada je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.

Pogledi

  • 2555 Posjeta ukupno
  • 2555 Pregled web stranice

Akcije

  • 0 Društvene podjele
  • 0 Likes
  • 0 Dislikes
  • 0 Komentari

Podijeli račun

  • 0 Facebook
  • 0 Twitter
  • 0 LinkedIn
  • 0 Google+