Dalmatinska pašticada by Crochef

Video zid / Recepti

Jednostavan recept za pripremu dalmatinske pašticade.
Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do četiri sata i 10 minuta.

Upute za pripremu:
Režnjeve češnjaka prepolovimo po dužini, pancetu narežemo na dugačke prutiće, luk na trakice, a mrkvu i korijene celera i peršina na ploške (sačuvamo polovicu korjenastog povrća cijelu). Na dva mjesta dugim i oštrim nožem probodemo meso po cijeloj dužini. U jednu rupu naguramo dvije cijele mrkve, a u drugu prutiće pancete, također po cijeloj dužini. Zatim meso ubodemo na nekoliko mjesta i dobivene otvore nabodemo prepolovljenim režnjevima češnjaka („našpikamo“). Tako pripremljeno meso premjestimo u zdjelu, prekrijemo polovicom narezanog povrća, prelijemo crnim vinom i vinskim octom, dodamo grančicu ružmarina, lovorov list, papar u zrnu, ulijemo još malo vode i sve zajedno stavimo marinirati u hladnjak preko noći.

Meso i povrće izvadimo iz marinade, a tekućinu prelijemo u vrč. U lonac, na zagrijano ulje, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana povremeno okrečući, 10-ak minuta. Za to vrijeme narežemo preostalo korjenasto povrće i luk. Zatim u lonac dodamo povrće iz marinade, svježe narezano povrće, grančicu ružmarina, lovorov list, posolimo i mješajući pržimo dok povrće ne omekša. Nakon 15-ak minuta ulijemo tekućinu od marinade, povrtnu juhu, dodamo Konšervu - dvostruki koncentrat rajčice Zdravo za gotovo, klinčiće, polovicu suhih šljiva i kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući.

Nakon tri sata kuhanja odstranimo lovorov list i grančicu ružmarina, a meso premjestimo na dasku. Potom štapnim mikserom izradimo umak na grubo, dodamo pekmez od šljiva, med, prostale suhe šljive, dobro promiješamo i maknemo s vatre. Zatim meso narežemo na odreske debljine dva centimetra. Na tanjure stavimo umak, preko njega odreske mesa i poslužimo s kuhanim njokima.

Dobar tek!

Podijeli na društvenim mrežama

Podijeli link

Koristite link za podjelu na društvene mreže

Podijeli s prijateljem

Molim prijava poslati ovo video e-mailom!

Objavi komentar sa adresom e-maila (potvrda e-maila je potrebna za objavu komentara na web stranici) ili molim prijava objaviti komentar

Jednostavan recept za pripremu dalmatinske pašticade. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do četiri sata i 10 minuta.

Upute:

Režnjeve češnjaka prepolovimo po dužini, pancetu narežemo na dugačke prutiće, luk na trakice, a mrkvu i korijene celera i peršina na ploške (sačuvamo polovicu korjenastog povrća cijelu). Na dva mjesta dugim i oštrim nožem probodemo meso po cijeloj dužini. U jednu rupu naguramo dvije cijele mrkve, a u drugu prutiće pancete, također po cijeloj dužini. Zatim meso ubodemo na nekoliko mjesta i dobivene otvore nabodemo prepolovljenim režnjevima češnjaka („našpikamo“). Tako pripremljeno meso premjestimo u zdjelu, prekrijemo polovicom narezanog povrća, prelijemo crnim vinom i vinskim octom, dodamo grančicu ružmarina, lovorov list, papar u zrnu, ulijemo još malo vode i sve zajedno stavimo marinirati u hladnjak preko noći. Meso i povrće izvadimo iz marinade, a tekućinu prelijemo u vrč. U lonac, na zagrijano ulje, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana povremeno okrečući, 10-ak minuta. Za to vrijeme narežemo preostalo korjenasto povrće i luk. Zatim u lonac dodamo povrće iz marinade, svježe narezano povrće, grančicu ružmarina, lovorov list, posolimo i mješajući pržimo dok povrće ne omekša. Nakon 15-ak minuta ulijemo tekućinu od marinade, povrtnu juhu, dodamo koncentrat rajčice, klinčiće, polovicu suhih šljiva i kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući. Nakon tri sata kuhanja odstranimo lovorov list i grančicu ružmarina, a meso premjestimo na dasku. Potom štapnim mikserom izradimo umak na grubo, dodamo pekmez od šljiva, med, prostale suhe šljive, dobro promiješamo i maknemo s vatre. Zatim meso narežemo na odreske debljine dva centimetra. Na tanjure stavimo umak, preko njega odreske mesa i poslužimo s kuhanim njokima.

Pogledi

  • 2594 Posjeta ukupno
  • 2594 Pregled web stranice

Akcije

  • 0 Društvene podjele
  • 0 Likes
  • 0 Dislikes
  • 0 Komentari

Podijeli račun

  • 0 Facebook
  • 0 Twitter
  • 0 LinkedIn
  • 0 Google+