Mario Harapin

- Delikatessen aus Kroatien -

"U Beču prolazi samo najbolje iz Hrvatske, a Zdravo za gotovo rajčice su točno to!"

 

Ribafish

- urednik portala Gastro.hr -

"Nakon oduševljenja okusom rajčica iz mladosti, raspitao sam se za sastojke fantastične hrane na par mjesta u gradu, a odgovor je uvijek bio isti - Pomama za pomama."

Snježana i Danijel

- Zero waste trgovina Špeceraj -

"Tko jednom kupi Zdravo za gotovo rajčice, kupuje ih stalno!"

Stručnjaci za rajčicu, doktori za paradajz, meštri o' poma!


Zdravo Za Gotovo se bavi proizvodnjom i preradom rajčica u namirnice za gurmansko kuhanje: pulpu, konšervu, umak za pizzu; i gotove umake, juhe i sok. Proizvodi sadrže najzrelije ljetne rajčice, a ne sadrže konzervanse, boje niti E brojeve.

Osnova su stare sorte superiornog okusa i prekrasne crvene boje koje prerađujemo po najmodernijim standardima kako bi sačuvali bogati okus, boju i nutritivne vrijednosti. Gotovi proizvodi se pakiraju u, za rajčicu i okoliš najprihvatljiviju, staklenu ambalažu.

Brend pozicioniramo nasuprot velike industrije beskompromisno inzistirajući na kvaliteti i okusu, a razlika između okusa i svojstava naših i industrijskih proizvoda nastaje u uzgoju biljaka i branju plodova.

Kako bi dobili vrhunsku sirovinu branje obavljamo ručno, što se u potpunosti kosi s današnjom praksom velikih kompanija. Sa stotinama tisućama tona i željom za maksimiziranje profita, one si takav pristup ne mogu priuštiti već svoje nasade beru kombajnima. Za to im odgovaraju tvrđe i otpornije rajčice tj. djelomično dozrele i tu leži odgovor na pitanje zašto je ljetna rajčica iz vašeg vrta slatka, a industrijske prerađevine rajčice imaju kiseli, pa čak i gorki okus.

Teško je i zamisliti da bi vinar radi smanjenja troškova ubrao kiselo, nezrelo grožđe kada baš o udjelu prirodnog šećera najviše ovisi okus i kvaliteta vina. Isto vrijedi i za rajčicu. Industrija zato svoju nedovoljno kvalitetnu sirovinu mora dorađivati, ali razlika se i dalje osjeti jer bez optimalnih prirodnih šećera zrele rajčice ne može biti ni kvalitetnih crvenih umaka i domaćih jela.

 Mi to radimo drugačije - onako kako treba!